Kaan
New member
Agar nedir nerede kullanılır?
Agarın genel olarak jelleşme sıcaklığı 30-40 °C'deki sıcak çözeltisi soğutularak jelleşme elde edilir. 90 – 95°C üzerinde ısıtıldığında erimektedir. Agar ağırlığının yirmi katı kadar su çekebilme özelliğine sahiptir. Agar Gıda sektöründe, fırıncılık, şekerleme, süt ve süt ürünlerinde ve et ürünlerinde kullanılır.
Agarın genel olarak jelleşme sıcaklığı 30-40 °C'deki sıcak çözeltisi soğutularak jelleşme elde edilir. 90 – 95°C üzerinde ısıtıldığında erimektedir. Agar ağırlığının yirmi katı kadar su çekebilme özelliğine sahiptir. Agar Gıda sektöründe, fırıncılık, şekerleme, süt ve süt ürünlerinde ve et ürünlerinde kullanılır.